• 1 + 1 GRATIS
  • Scherpe prijzen | Hoge kwaliteit
  • 1 + 1 GRATIS
  • Speciaal voor jou gemaakt
  • 100% Kwaliteitsgarantie!

1 + 1 GRATIS.Gebruik de code: Canvas50


Schilderij abstract met cocosnoten

Popart schilderijen 

Bij pop-art vind je kleurrijke en moderne schilderijen. Het is een opvallende kunst die om vrijheid en emancipatie draait in een stijl die je al van ver kan herkennen. Wanneer een echte popart schilder bezig zou gaan met een eenvoudig soepblik kan hij daar iets heel bijzonders mee schilderen. 

Wat is popart?

De pop-art werd het meest beroemd in de Verenigde Staten en Groot Brittannië rond 1950. Pop-art is een afkorting van “popular art”. Een kunststroom wat voortkomt uit vrijheid, seksuele revolutie en de vrouwen emancipatie. De meeste pop-art kunstwerken zijn decoratieve kunstwerken met alledaagse gebruiksvoorwerpen waarbij de primaire kleuren gebruikt worden zoals geel, rood, en blauw. 

Meestal zie je thema’s terugkomen zoals stripverhalen, reclame, televisie en andere media. Er is ontzettend veel keuze in favoriete stripfiguren, artiesten, oude legendes Marilyn Monroe pop-art en bijzondere objecten. 

 

Kenmerken van Popart

De kenmerken van pop-art zijn Speels gebruik van symbolen, Ironie en humor. Het gebruik van commerciële materialen en voorwerpen en alledaagse gebruiksvoorwerpen. Er worden beeldende middelen gebruikt net als bij reclame, film televisie en strips. Veel serieuze onderwerpen werden aangepast met een beetje humor. Er werden collagekunsten gemaakt waarbij ze ook 2D en 3D collages maakten. Men noemde de kunstwerken met bestaande voorwerpen ook wel “ready Mades’. Veel kunstenaars herdrukten hun werken veel. 

 

Kunstenaars

Enkele pop-art kunstenaars zijn Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Claes Oldenburg en George Segal. Richard Hamilton wordt gezien als de grondlegger van de pop-art in 1956.Enkele beelden van pop-art zijn afbeeldingen van bijvoorbeeld Elvis Presley, Marilyn Monroe, soepblikken, Coca Cola flessen.

Of je nu iets zoekt in moderne pop art-, digital popart- of een klassiek pop art schilderij je hebt dan altijd een mooi knallend werk aan je muur. Door de pop-art worden tongen los gemaakt. Het komt ook door het ruime aanbod waardoor de gesprekken los komen. 


Koop betrouwbaar en veilig: