• 1 + 1 GRATIS
  • Scherpe prijzen | Hoge kwaliteit
  • 1 + 1 GRATIS
  • Speciaal voor jou gemaakt
  • 100% Kwaliteitsgarantie!

1 + 1 GRATIS.Gebruik de code: Canvas50


Schilderij oude meester bloemen

Oude meesters bloemen

Er zijn een aantal schilders uit het verleden die veel bloemen schilderden.

Onder andere De Heem en van Gogh hebben een aantal schilderijen gemaakt van prachtige bloemen die tot op de dag van vandaag nog steeds graag gezien zijn.

Zeker de schilder de Heem heeft er enkele bijzondere werken tussen zitten.

Bloemen van de oude meesters aan de muur

Jan Davidsz. de Heem leefde in de 17e eeuw van 1606 tot 1683/1684. Hij groeide in Utrecht op en was daar een leerling van Balthasar van der Alst. Hij verhuisde naar Leiden in 1626 waar hij vooral stillevens maakte. Daarin varieerde hij in 1 hooguit 2 tinten. De onderwerpen waarover hij schilderden waren vooral boeken en muziekinstrumenten. Toen hij in 1631 vertrok naar Antwerpen kon hij het schilderen niet laten maar veranderde wel van onderwerp. Zijn werken werden steeds bonter en hij maakte vooral nog schilderijen van bloemen. Ondanks dat hij in Antwerpen woonde kwam hij ook nog met regelmaat in Nederland. Jan Davidsz de Heem had best een flink aantal leerlingen. Een van zijn leerlingen was Abraham Mignon. Het stilleven met bloemen in een glazen vaas is toch wel één van de bekendere werken van Jan Davidsz de Heem. 

Niet alleen hij heeft veel bloemenschilderijen gemaakt maar ook van Gogh maakte mooie schilderijen met bloemen erop. Bijna iedereen kent het schilderij van de zonnebloemen wel. Ook de amandeltakken van Vincent van Gogh zijn bij de meeste liefhebbers wel bekend. Deze schilderijen zijn mooi en vrolijk van kleur en bij echte kenners erg geliefd. Het is net zoals bij elk schilderij zo dat je er wel echt van moet houden wil je het mooi kunnen vinden. Wanneer je geen feeling hebt met schilderijen dan kijk je er op een hele andere manier naar dan wanneer je een echte kunstkenner bent die er compleet voor warm loopt.  


Koop betrouwbaar en veilig:

Betaalmethodes bij prints4you