• 1 + 1 GRATIS
  • Scherpe prijzen | Hoge kwaliteit
  • 1 + 1 GRATIS
  • Speciaal voor jou gemaakt
  • 100% Kwaliteitsgarantie!

1 + 1 GRATIS.Gebruik de code: Canvas50


Oude meesters zeegezichten en zeeslagen

Oude meesters zeegezichten

Wanneer je kijkt naar de schilders van oudsher dan kom je erachter dat ze over vrij veel verschillende onderwerpen hun schilderijen maakten.

Namen als van Gogh en Rembrandt zijn namen die veel voorkomen en die echt hele bekende werken hebben.

Ook wanneer je een zeegezicht als schilderij wilt kom je werken van hen tegen. 

Zeegezicht

Het schilderij “vissersboten op het strand van Les Saintes-Maries-de-la-Mer” is een bekend schilderij wat geschilderd is door Vincent van Gogh. Vincent van Gogh leefde van 1853 tot 1890. Het bekende schilderij vissersboten op het strand van Les Saintes-Maries-de-la-Mer heeft hij in 1888 geschilderd en hangt nu sinds enkele jaren in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Vincent van Gogh heeft dit doek grotendeels thuis geschilderd. Daardoor is het niet helemaal goed wat de details betreft. De vissers vertrokken in de ochtend zo ontzettend vroeg dat Vincent van Gogh de bootjes niet zo kon schilderen als dat hij graag wilde. Hierdoor missen ze de schaduw die je normaliter op het strand zou zien. Juist dit maakt ook dat het schilderij zo bijzonder is. 

Een ander bekend schilderij is, de slag om Texel. Dit schilderij geeft de laatste slag weer van de Derde Engels – Nederlandse oorlog die van 1672 tot en met 1674 duurde met aan de ene kant de Nederlanders en aan de andere kante de Fransen en Engelsen. Het was tevens de laatste poging om de Nederlandse vloot te vernietigen. Deze is geschilderd door Willem van de Velde de Jonge die van 1633 tot 1707 leefde. Het is onderdeel van de collectie die in het Rijksmuseum in Amsterdam hangt. Het doek zelf is in 1675 geschilderd. Ook dit doek is bij veel kunstkenners wel bekend en ze zouden het allemaal wel in de collectie willen hebben. De waarde van dit doek ligt dan ook hoog. 


Koop betrouwbaar en veilig: