• 1 + 1 GRATIS
  • Scherpe prijzen | Hoge kwaliteit
  • 1 + 1 GRATIS
  • Speciaal voor jou gemaakt
  • 100% Kwaliteitsgarantie!

1 + 1 GRATIS.Gebruik de code: Canvas50


Oude meester landschap schilderij op canvas

Oude meesters landschappen

De Nederlandse oude Meesters hebben veel unieke kenmerken van de Nederlandse landschappen verwerkt in hun schilderijen en daarom worden ze dan ook zeker snel herkend. Er worden vele delen van een landschap aan het licht gebracht zoals een pad, een sloot of een weiland. 

 landschappen oude meesters

De impressionistische schilders hadden ook oog voor het landschap waar ze woonden. Juist daardoor kreeg je een palet van schilder stijlen die het Unieke Nederlandse gevoel weten over te brengen. Zo schilderde Van Gogh de landschappen in Frankrijk. Dat gaf juist een andere lichtval en sfeer. Enkele oude meesters zijn bijvoorbeeld Johannes Vermeer, Rembrandt van Rijn, Frans Hals, Jan Steen maar ook Vincent Van Gogh. 

Een landschap hoort tot de meest verbeeldend sprekende kunstwerken. Het is niet zo dat een schilderij alleen maar het interieur fraaier maakt maar de landschappen hebben ook iets rustgevends en wijds daardoor is het ook erg prettig om er naar te kijken. De natuur is een onuitputtelijke inspiratiebron. Je raakt gefascineerd door het licht inval, door de glooiing van het landschap en dat zorgt allemaal voor een bijzondere sfeer. 

De landschappen waren dankbare onderwerpen om te schilderen. De schilders waren zich bewust van de bijzondere werking die de natuur heeft op mensen. De landschappen roepen herinneringen op maar kunnen ook de drukke gedachten stroom die er in de hoofden om gaan stopzetten. Het is het moment van bezinning of een beeld waar men letterlijk bij stil wil staan. Door het aanbod vind je wat past bij jou en je interieur. 


Koop betrouwbaar en veilig: