• 1 + 1 GRATIS
  • Scherpe prijzen | Hoge kwaliteit
  • 1 + 1 GRATIS
  • Speciaal voor jou gemaakt
  • 100% Kwaliteitsgarantie!

1 + 1 GRATIS.Gebruik de code: Canvas50


Oude meester portret op canvas

Oude meesters portretten

De oude meesterwerken zijn zeker nog heel erg in trek. Iedereen zou het fijn vinden om een portret van een oude meester in huis te hebben.

Een “oude meester” is een opgeleide schilder uit het schilders gilde van het eind van de 14e eeuw tot ongeveer 1800 in Europa werkte. 

Betaalbare  portretten

In de gouden eeuw waren de topschilders zo bedreven in het maken van gedetailleerde portretten dat burgers en mensen met macht en aanzien zich maar al te graag lieten schilderen om zich op die manier te vereeuwigen. De meeste portretten hebben een barokke, Italiaanse inslag met voornamelijk een sterk licht-donker effect. Vaak werden de mensen dan ook geschilderd in de meest luxe kleding en met hun kostbaarste accessoires. En toch is er een portret dat uitblinkt door de eenvoud: “Het meisje met de parel” van Vermeer. Dit schilderij is iconisch door de eenvoud, het kleur gebruik en de blik van het model. 

Een schilderij dat tot de oude meester portret  behoord heeft als criteria dat het voor 1800 geschilderd moet zijn. Dit waren de kunstenaars die hun opleiding afgemaakt hadden en die zich als zelfstandig meester hadden gevestigd. Maar ook de schilderijen van de leerlingen vielen hier onder. Bij de oude meester portretten staan er witte mensen op de schilderijen terwijl in die tijd de donkere en witte mensen zeker wel samen leefden. Tijdens de gouden eeuw floreerde de Nederlandse kunst. 

Het gezicht van de barok waren de schilders Frans Hals, Jan Steen en Johannes Vermeer. Maar ook waren er nog andere oude meesters met prachtige portretten. Zo was er Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Johannes Verspronck en Jozef Israëls. Wanneer je het oude meesters portret in je huis hebt hangen maakt dat jouw interieur stijlvol en tijdloos en kan je er ook nog eens eindeloos mee variëren.


Koop betrouwbaar en veilig: