• Gratis verzending!
  • 30 dagen retourrecht
  • Speciaal voor jou gemaakt
  • Scherpe prijzen I Hoge kwaliteit
Home » Materialen
Abstract schilderij op canvas

Materialen


Wat is de kwaliteit van de prints?

Ons ultieme doel is dat wij met passie werken aan een kwalitatief product voor het bedrukken van een foto op canvas. Hiervoor gebruiken wij alleen de beste materialen en printtechnieken. Met onze twaalf kleurenprinters van Canon printen wij de gewenste print haarscherp op een  spierwit mat canvas vervaardigd van een hoge kwaliteit poly-katoen met een nieuwe geavanceerde coating. Speciaal ontworpen voor fine-art reproducties . Zo krijg jij dus een echt authentiek canvas.

Fine-art giclée afdruk kwaliteit

Voor het produceren van onze schilderijen maken wij gebruik van giclée printers van Canon. Dit zijn geavanceerde en professionele groot formaat printers die gebruik maken van twaalf kleuren  gepigmenteerde inkt.

Met miljoenen microscopische inktdruppeltjes per minuut wordt dit op het doek gespoten en produceren zo een diep contrast, hoge resolutie afbeeldingen en zeer intense kleuren. 

Deze druk is vrij uniek in vergelijking met andere partijen waar vaak met 6 of 8 kleuren wordt gedrukt.

Materialen voor het maken van canvas: Inkt en vernis

Hand afgewerkte frames FSC®-gecertificeerd

Nadat de print op canvas is gedrukt moet dit nog worden gespannen op een houten frame. Voor het frame gebruiken wij luxe spielatten die 2 cm dik zijn en een breedte hebben van 4,5 cm. Deze spielatten zijn  verlijmd en gelamineerd en  gedroogd tot een vochtgehalte van 8% waardoor het niet vervormt onder druk. Eerst worden deze frames met de hand in elkaar gezet, waarna de print om het frame wordt gespannen en bevestigd. 

Bij de frames worden  corner-wedges aangebracht zodat het canvas doek  strak  gespannen blijft.

Achterkant van een schilderij close-up

Laatste kwaliteitscheck

Zit het frame goed in elkaar, staan alle details op het doek en vooral is alles netjes afgewerkt? Dan is je schilderij klaar voor verzending. Met de grootst mogelijke zorg verpakken wij het doek in bubbeltjes folie en stevig karton. Hiermee is het beschermd tegen stoten. De koerier komt jouw pakketje bij ons op halen en zorgt er voor dat het zo snel mogelijk, in ieder geval binnen 5 tot 7 werkdagen na je bestelling, bij jou wordt bezorgd.

Schilderij verzendklaar ingepakt in doos met bubbelfolie

Koop betrouwbaar en veilig:

Betaalmethodes bij prints4you