• 1 + 1 GRATIS
  • Scherpe prijzen | Hoge kwaliteit
  • 1 + 1 GRATIS
  • Speciaal voor jou gemaakt
  • 100% Kwaliteitsgarantie!

Schapen schilderijen 

Wanneer je bij een opkomend zonnetje de schapen in de wei ziet lopen, de lammetjes hun eerste stappen op het groene gras ziet zetten dan is dat zeker het ultieme lente gevoel. Als dan dit beeld ook nog eens thuis aan de muur hangt heb je een echt lente gevoel. 

Lente kriebels

Het symbool van de lente is toch wel een schaap met haar lammetjes in de groene wei. Wanneer je dat ziet weet je dat het lente is. De lammetjes die met dat mooie weer hun nieuwe leven gaan ontdekken. Wanneer je dan een schilderij hebt hangen in huis van lente en schapen in de wei krijg je toch gelijk voorjaars kriebels? 

 

Schapen in alle jaargetijden mooi

Wanneer de lente en de zomer voorbij zijn dan krijgen de schapen een dikkere vacht omdat het ook weer kouder wordt. En ook op dat soort momenten zijn de schapen mooi. Dan zie je de witte schapen tegen de grijze luchten, de schapen in een hevige sneeuwbui buiten in de velden. 

 

Schapen aan de muur

Een schaap is een typisch Nederlands tafereel. Dat is juist iets wat heel erg mooi staat in huis of kantoor. Je haalt een stukje buiten leven naar binnen waardoor het ook een verfrissend gezicht geeft. Je voelt meteen het juiste seizoen wanneer je het schilderij bekijkt. 

 

Schilders 

Er zijn een aantal schilders die prachtige schilderijen hebben gemaakt. Charles Mertens schilderde van 1865 tot 1919 en was een Belgische kunstschilder die ook landschappen schilderden met schapen. Zo heeft hij een schilderij met twee schapen en duiven. Gerda Elferink maakte ook prachtige schilderijen van schapen. Zo heeft zij de schilderijen “schapen (afwachtend)” en “schapen ( ik ben de baas) “ gemaakt. Kenmerkend voor haar werk is krachtige penseelstreken, grote formaten en heldere kleurvlakken met lagen over elkaar heen. 


Koop betrouwbaar en veilig: