• 1 + 1 GRATIS
  • Scherpe prijzen | Hoge kwaliteit
  • 1 + 1 GRATIS
  • Speciaal voor jou gemaakt
  • 100% Kwaliteitsgarantie!
Schilderij abstracte zebra

Zebra schilderijen

De Zebra komt uit zuid- en midden Afrika en is familie van het paard. Doordat een zebra zwart-witte strepen heeft past het heel erg goed bij zwart witte interieurs. Nu kunnen zwart en wit ook heel goed gecombineerd worden met andere kleuren. En juist daardoor valt de zebra op. 

De zebra en zijn strepenpatroon

De Zebra is een sociaal dier en leven in een grote kudde met verschillende harems bijeen. Iedere Zebra heeft zijn eigen unieke strepenpatroon. Bij de gewone Zebra lopen de strepen door tot op de buik en bij andere soorten zijn de buik wit. Er bestaan hele discussies over het strepenpatroon van de zebra. Sommigen zeggen dat het een camouflage is, weer anderen zeggen dat het verwarrend is voor de leeuw. Dit is de grootste vijand van de zebra. Er zijn ook wetenschappers die zeggen dat het een afweermechanisme is voor bijtende vliegen. De strepen lopen allemaal verticaal alleen bij de poten zijn ze horizontaal. De zebra is het mooiste dier van Afrika.

De zintuigen

De ogen van de Zebra staan aan de zijkant van het hoofd daardoor hebben ze een breed gezichtsveld. De zebra kan ook heel erg goed horen. De oren zijn relatief groter en ronder dan die van een paard. De oorschelpen kunnen de zebra’s in bijna elke richting draaien om zoveel mogelijk geluid op te kunnen vangen. De smaakzin en reukzin zijn minder goed ontwikkeld. 

De Zebra schilderijen zijn perfect voor het populaire minimalistische van tegenwoordig. Doordat de zebra zwart wit is van kleur heeft het een dominantie waardoor ze er geweldig uitzien. Bij appartementen en kantoren worden vaak zwart-wit schilderijen gebruikt, daarom zijn de zebra schilderijen ook geschikt als interieurdecoratie. Ze combineren ook heel erg goed met beton, steen of metaal. De zebra is zeker een optie in studeerkamer of kantoor. 


Koop betrouwbaar en veilig: