• 1 + 1 GRATIS
  • Scherpe prijzen | Hoge kwaliteit
  • 1 + 1 GRATIS
  • Speciaal voor jou gemaakt
  • 100% Kwaliteitsgarantie!

Vissen schilderijen 

Er zijn heel veel soorten en maten aan vissen. Dan kan je denken van een guppy tot goudvis maar ook van karper tot aan de walvis. Er bestaan 20.000 soorten vissen wist je dat wel? Dat is dan zeker een mooi onderwerp om een schilderij van te mogen hebben. 

Goddelijke vis

Eigenlijk is vis een oeroud Religieus symbool, het werd in verband gebracht met de goden in de klassieke oudheid. Het ICHTUS teken was een gestileerd visje als herkenningsteken bij de eerst christenen. Ook in de Bijbel is de vis en vissers het symbool voor het goddelijke. 

 

Hoe vis de Nederlandse kunst en cultuur verrijkt

In de Nederlandse kunst en cultuur vindt je de vis volop maar ook zoogdieren en schaal- en schelpdieren. Veel kunstenaars gebruiken de vissen als religieus, erotisch of satirisch symbool. Zo heb je ook veel Bijbelse verhalen, spreekwoorden en spotprenten met vis. 

 

Vissen schilderijen

Vissen zijn een heel favoriet thema. Het is ook heel erg goed te combineren bij een modern interieur maar ook bij een klassiek interieur. Door dat ze heel erg aantrekken zijn en er eigenlijk altijd wel voor iedere leeftijd een vissen schilderij is. Er zijn natuurlijk verschillende stijlen en kleuren in de vissenschilderijen. De schilderijen kunnen veel kleurig zijn maar ook in verzachtende kleuren. Juist door de kleuren combinaties krijg je een oogverblindend schilderij. 


Koop betrouwbaar en veilig: