• 1 + 1 GRATIS
  • Scherpe prijzen | Hoge kwaliteit
  • 1 + 1 GRATIS
  • Speciaal voor jou gemaakt
  • 100% Kwaliteitsgarantie!
Paarden schilderij

Tips


Het vinden van het meest geschikte schilderij voor aan de muur kan nog best een opgaven zijn. Hoe maak je dan de keuze voor één van de prints?

 

Neem de tijd

Sommige mensen zijn heel goed in keuzes maken, terwijl de ander dit vaak een onmogelijk opgave vindt. Schiet niet in de stress maar bekijk de mogelijkheden op een rustig moment. Zorg dat je geen haast hebt om een keuze te maken, grote kans dat je dan net de verkeerde keuze maakt namelijk. Bekijk rustig wat je mooi vindt en kom op een later tijdstip terug om te zien of deze keuze nog steeds de beste is.

 

Houd rekening met je interieur

Voordat je een schilderij gaat aanschaffen, bekijk de locatie waar hij uiteindelijk komt te hangen eerst eens goed. Hoe ziet de rest van het interieur eruit? Welke kleuren gebruik je? Een schilderij met een rode roos kan prachtig zijn, maar misschien wel totaal niet passen op jouw paarse muur. Is je interieur strak en modern? Kies dan voor een stilleven, skyline of abstract schilderij. Heb je meer hout in huis en daardoor een landelijk interieur? Dan kun je beter gaan voor een landschap, bloemen of dieren.

 

Wat doet het kunstwerk met jou?

Ook een goede bij het maken van een keuze is om voor jezelf na te gaan wat dit werk met jou doet. Straalt het rust uit en is dat waar je naar op zoek bent? Of motiveert het je juist? Naar gelang wat het schilderij met je dient te doen, kun je luisteren naar je gevoel en hierdoor een keuze maken voor een print die totaal bij jou en jouw muur past.

 

Hoe houd ik mijn canvas schilderij mooi?

Eindelijk, daar is hij dan, jouw schilderij die je met veel zorg hebt uitgekozen en met veel plezier aan de muur hangt. Zo’n canvasdoek vangt op den duur wat stof. Dus hoe houd je deze nu het beste schoon, zodat je er zo lang mogelijk plezier van hebt?

Het canvasdoek kun je prima afnemen met een zachte en droge stofdoek. 

 

Hoe hang ik mijn canvasdoek op?

Stel je voor, eindelijk heb je het schilderij van je dromen aan de muur hangen, kom je terug van je werk, ligt hij op de grond. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en daarom vinden wij het ophangen ook altijd een erg belangrijk punt, waar je zeker aandacht aan mag besteden.

 

Niet zo zwaar

Een canvasdoek is gelukkig niet zo zwaar. Dat scheelt met ophangen, want daardoor kan het schilderij ook vaak aan wat dunnere muren worden bevestigd. Over het algemeen geldt wel hoe groter de afmeting van het schilderij, hoe zwaarder, maar dit spreekt bijna voor zich.

 

Gebruik het bijgeleverde ophangsysteem

Wanneer je een canvasdoek bestelt en hierbij een ophangsysteem ontvangt, adviseren wij deze ook daadwerkelijk te gebruiken. De ophangsystemen zijn zo ontwikkeld dat je het schilderij op de beste manier recht op de muur kunt bevestigen. Vaak zijn ze ook simpel ontworpen en is het ophangen een fluitje van een cent.

 

En een schroefje en een plugje..

Wanneer de muur niet zo stevig is, gebruik dan zeker een plug in de muur. Dit geeft de schroef net dat extra beetje stevigheid en voorkomt dat je schilderij met schroef en een stukje muur naar beneden komt. Bekijk dus van te voren goed wat voor muur je hebt en laat je eventueel adviseren bij de doe-het-zelf winkel wat voor jouw muur het meest geschikt is.

 

En dan..aan de slag!

Als je het juiste materiaal in huis hebt, is het tijd om het schilderij een plekje te gaan geven. Teken allereerst met een potlood af waar de schroef in de muur moet komen. Nu kun je hier een gaatje boren, als dit nodig is voor jouw muur en de plug bevestigen. De schroef mag nu in de muur en je schilderij kan hangen. Dat wordt genieten!

 


Koop betrouwbaar en veilig:

Betaalmethodes bij prints4you