• 1 + 1 GRATIS
  • Scherpe prijzen | Hoge kwaliteit
  • 1 + 1 GRATIS
  • Speciaal voor jou gemaakt
  • 100% Kwaliteitsgarantie!
Schilderij met boot die uitvaart

Boten & schepen schilderijen 

Boten zijn er al eeuwen lang en worden ook altijd al als vervoersmiddel gebruikt. Het is toch wel één van de oudste vervoersmiddelen over de hele wereld.

Het is ook een bijzonder verschijnsel. De boten worden zelfs veel gebruikt als inspiratie voor schilderijen door de kunstenaars van vroeger en nu.

De scheepvaart van vroeger en nu

Varen is heel erg functioneel geweest voor een lange tijd. Met de grote boten werden er nieuwe continenten ontdekt maar ook over wereldzeeën gevaren. Op een gegeven moment is men ook de koopwaren per schip gaan vervoeren waardoor er kennis werd gemaakt met andere culturen en gewoontes. Tegenwoordig kunnen koopwaren ook op andere manier vervoerd worden maar nog steeds wordt er heel erg veel vervoerd per schip. Voor ons eigen plezier willen we wel graag op een boot over het water gaan maar we gaan toch wel vaak met het vliegtuig. 

 

VOC schepen

In de zestiende eeuw was de VOC een goede inspiratie voor veel groot meester schilders en amateurschilders. Wanneer je deze schilderijen ziet zie je de ruige tijd waar de mensen toen in leefden. In de zeventiende en achttiende eeuw was de VOC het grootste handels- en scheepvaartbedrijf ter wereld. Wanneer je naar de boten kijkt ze je dat iedere boot de voorkeur en stijl van de eigenaar heeft. Ook heeft elke boot zo zijn eigen accessoires die ook weer bij de eigenaar van de boot passen. 

 

Boten aan de muur

Tegenwoordig zijn er heel erg veel verschillende schilderijen met boten. Je kunt het niet zo gek bedenken of er is wel een boot die ook heel erg goed past bij jouw interieur. Zo kan je denken aan boten op het water, aangemeerde boten of scheepswrakken. Als boten liefhebber is het juist mooi om een boot aan je muur te hebben hangen. 


Koop betrouwbaar en veilig: